Tyrkia 2003
 
 
   
     
   

Tyrkia, Marmaris - Sertifisering på høyt plan

Det var ”bare” tretten personer som møtte på flyplassen for å reise til Tyrkia 2. september 2003. Av disse var det fire brukere, to hjelpere, fire dykkerstaffer og tre øvrige medlemmer som skulle ned og slange seg.

Vi tok inn på Cosmopolitan hotell, litt i utkanten av Marmaris sentrum, temperaturen var spådd opp mot de tretti og solen skulle være til stede, så det var duket for en flott tur. Spådommen gikk i oppfyllelse. Vi var ikke sene med å innta bassengkanten, og de mest ivrige plasket allerede før vi fikk satt bagasjen på rommet.

Dykkeopplegget gikk ut på fem dager ut med båt i Middelhavet for å utforske havbunnen. Uheldigvis var det lite marint liv i Tyrkia. Dette skyltes lite plankton i vannet noe som medfører mangel på næring til de minste fiskene og derfor også mangel på næring til de litt større. Det positive med lite plankton er definitivt sikten. Allikevel var det mye som kunne finnes bare man visste hvordan man skulle lete. Der var Bilge, vår innfødte divemaster, kriminelt god. Med fiskemat på boks fikk han lokket frem murener og andre skapninger.

Vårt opphold med handikappede vakte oppmerksomhet og i løpet av vårt fjorten dagers opphold poserte vi i tre separate, nasjonale aviser og alle brukerne ble intervjuet av tyrkisk CNN mens vi var ute på tokt.

På denne turen fikk vi flere sertifiseringer. Jesper Eeg Troldmyr ble, som første bruker, sertifisert som RescueDiver til stor beundring fra øvrige. Sammen på laget hadde han sin mor Torun Eeg. Snorre Øverli ble sertifisert til HSA Open Water Diver, som er det grunnleggende kurset for dykkere. Det var også tre andre som fikk sin egen sertifisering. Så turen var en stor suksess.

Etter fjorten dager med kos, hygge og mye god mat reiste vi hjem igjen. Alle strålende fornøyde med gjennomføringen. Vi gledet oss alle til å dra på neste tur.

Sindre Busk Witzøe

Tyrkia Dive

Vannet var fantastisk klart på grunn av lite plankton. Dessverre gikk det ut over livet ellers også.
FOTO: Tomm Gran Fredriksen

Middag

Det var mye bra sosialt samvær på denne turen. Her under en av de første middagene samlet.
FOTO: Tilfeldig Forbipasserende

NH

I forbindelse med reportasjer i ymse tyrkiske medier ble det flere gruppebilder. FOTO: Tyrkisk journalist

NH Dive

Her også avbildet som gruppe i dykkerutstyr. FOTO: Tyrkisk journalist