Thailand 2009
 
 
   
     
   

Alle hadde fått beskjed om å møte på Gardermoen klokken 1930 tirsdag 10. november, og som den lederen jeg er, tenkte jeg å være der tidlig. Til min store overraskelse hadde stort sett hele reisefølget på 23 allerede møtt opp da jeg ankom 1910. Vi skulle reise med Thomas Cook og Ving reiseselskap og gjennom våre gode kontakter hadde vi fått 1.klasse
billetter til en billig penge. Alle var klare for avfart, deriblant våre to helt nye medlemmer, Marte Broderstad Sandvik og Mads Olsen. Også av brukere var to gamle kjenninger, Jesper Eeg Troldmyr og Snorre Øvereng.

Flyturen gikk direkte til Phuket, uten mellomlanding i Sharjah, som vi måtte på vei hjem igjen. Nok en gang skulle vi ut på tur med M/S Black Manta, fra torsdag til tirsdag, og denne gangen skulle vi ut tidlig på turen. Dette hadde sammenheng med at etter forrige tur ble vi gjort oppmerksom på at båtturen var en sosialiserende tid, hvor man blir godt kjent og danner et felles grunnlag for samtaler og videre sosialisering senere på turen.

Etter at Marte hadde tatt bassengdykkene i forbindelse med Open Water sertifiseringen hele onsdagen, var det et par sjødykk på dagen påfølgende torsdag, før vi ble hentet i minibusser på hotellet, Kata Country House Resort - et nytt hotell for vår egen del, og vi var veldig fornøyd med. På båten ble vi tatt imot av Owen fra Irland og Chris fra Sussex, England. Utover det var det noen gamle kjenninger på båten, blant annet kokka og Ohn, en divemaster som var med oss forrige gang vi var på Black Manta.

Vi fikk en fantastisk opplevelse, til tross for at den ikke inkluderte Gudrun, hvalhaien vi ble kjent med forrige gang vi var med Black Manta. Det ble observert Leopard Shark, murener, klovnefisk og annet stort og smått. Noen fikk også oppleve nattdykk, men dette var i all hovedsak forbeholdt turistene, da det er vanskelig å gjennomføre et nattdykk som
funksjonsredusert dykker. Det var en upåklagelig tur.

Tilbake på hotellet fikk de fleste gjøre som de ville. Alle skulle få den tiden de trengte for å komme seg til skredderen, på stranda, spille golf og annet spennende man måtte tenke seg.

Alt i alt var det en fabelaktig tur, med mange flotte opplevelser. Vi vil også benytte anledningen til å gratulere Marte som sertifisert Open Water Diver, klasse B innen HSA.

Dette ble det lagt stor vekt på under den obligatoriske foreningsmiddagen som fant sted på lørdagen før avreise. Da var alle samlet ved langbordet, og etter taler fra vår instruktør og reiseleder, Harald Thorsen, og meg selv, ble det videre ut på fest, med biljard, bondesjakk og annen underholdning.

All den siste dataen til forskningsprosjektet ble samlet inn de siste to dagene, og prosessen fortsetter med gode resultater. Nå er alt klart for analyse, før det blir å sette sammen alt til den endelige rapporten.

Neste tur er ikke avgjort hvor og når skal finne sted, men det kan godt være at vi peiler oss inn mot Black Manta II som skal gå i Indonesia og Singapore. Den skal være både større og bedre enn den vi har vært på nå, og om den er det, skal man ikke se bort ifra at man opplever flere land, steder og kulturer. Vi gleder oss.

Sindre Busk Witzøe