Thailand 2006
 
 
   
     
   

Thailand, Phuket - Besøk på gamle trakter

Sent torsdag kveld møtte vi på Gardermoen for å reise til Thailand. Hele 20 mennesker satt seg på flyet, hvorav det var tre brukere, to hjelpestaffer, tre staffer, to hjelpere, og resten var familie og venner. Vi var lykkelige over at vi klarte å komme av gårde til Thailand igjen etter at vi ikke hadde vært på tur på altfor lang tid. Det var enkelte av de som var med forrige gang som var nysgjerrig på hvilke forandringer som hadde skjedd etter at vi var der sist. Rett etter tsunamien.

Vi ankom Thailand fredag morgen etter å ha mellomlandet i Sharjah. En flott flyplass i de Arabiske Emirater. Første dykkedag var søndagen, og da skulle vi reise ut mot Phi-Phi og overnatte der til mandag og så dra ut igjen derfra dagen etter for å kunne nå lengre ut enn hva vi har gjort tidligere, og oppleve nye dykkersteder.

Phi-Phi er et veldig fint sted, men etter tsunamien har ikke Phi-Phi vært prioritert for oppbygning av staten og har fått lite eller ingen penger til restaurering. Den ene Divemasteren og guiden vi hadde med oss, brukte alt han tjente av penger på å bygge opp Phi-Phi igjen Han benyttet seg blant annet av at han er en dyktig undervannsfotograf og tok masse bilder av oss mens vi dykket, og solgte disse CD’ene til en fin pris. Ikke bare var bildene fantastiske, men pengene vi kjøpte dem for gikk til en fantastisk god sak.

I løpet av turen fikk vi opplevd en hel del. Blant annet ble det observert barrakuda, leopard-hai, stimer av blekksprut, Lionfish og masse mer. Det ble i det hele tatt gjennomført en mye moro, og brukerne som var med var ytterst fornøyde.
Vi fikk sertifisert en av brukerne som Open Water Diver og ble klassifisert til HSA-B som er en meget bra prestasjon.

Vi ser med glede frem mot den dagen vi reiser tilbake igjen, og opplever meget mer spennende.

Tore Frilseth

Joachim

Snorre og Joachim gjør seg klare til å dykke. Det ble mye fine opplevelser.
FOTO: Boris de Fauconval

Thai

Det var aldri noen som nølte med å kaste seg ut i det store blå.
FOTO: Boris de Fauconval

Thai

lJoachim og Snorre møtes under vann.
FOTO: Boris de Fauconval

Turtle