Thailand 2005
 
 
   
     
   

Thailand, Phuket - På første charterfly etter tsunamien

Til tross for at tsunamien rammet lille Phuket snaue halvannen måned tidligere, var vi aldri i tvil om at vi skulle reise nedover med første charterturen fra Norge. Turen var allerede bestilt i september, og etter jevnlig kontakt med bekjente der nede, var det aldri noe spørsmål om vi skulle dra eller ikke.

Derfor møtte 26 personer på Gardermoen på kvelden 3. februar klare for å reise de tolv timene det tar å komme seg til dette vakre landet fjernt i sørøst. Av disse var det fire brukere, hvorav en av dem hadde meg seg hjelper. Det var med fire stykker fra staben, og de øvrige var familie og venner av brukerne.

Vi bodde på et storslagent hotell, Jiva Resort, og fikk den beste servicen vi kunne ønske. Siden det var kort tid siden tsunamien hadde slått til, var det ytterst få turister der, så derfor fikk vi ekstra oppmerksomhet da vi kom dit.

Dykkingen var spredd over seks dager, hvor vi hadde to dykk hver gang vi reiste ut. Det var fantastiske ting å se.
Blant annet rester etter tsunamien. Det ble observert vegger, bambusstenger, palmer og en radio bare for å nevne noe. Det ble selvfølgelig også observert en hel del annet som hører hjemme under vannlinjen, som klovnefisk, barrakuda, murene, slanger og annet spennende. Det var ikke noe spektakulært liv vi var vitne til, men restene etter tsunamien
gjorde opp for mye av det.

Vi hadde en fantastisk tur, med mange flotte opplevelser og lange hyggestunder. Vi hadde også noen flotte middager
ute i fellesskap hvor maten til tider kunne være litt sterk, men det var overkommelig og det er alltid moro med nye opplevelser.

Det er med nysgjerrighet og glede at vi ser frem til å ta med oss en gruppe til på en slik tur. Det kunne ikke vært mer vellykket.

Sindre Busk Witzøe

Thai

Jirka Posejpal i solnedgangen på det som skulle bli hans siste tur med NH.
FOTO: Harald Thorsen

Thai

Snorre Øvereng og Asbjørn Gilje kler på seg så mye de klare før de ber om hjelp.
FOTO: Harald Thorsen

Thai

Monica og Torun har akkurat kommet opp etter et dykk.
FOTO: Harald Thorsen