Thailand 2002
 
 
   
     
   

Thailand, Phuket - "Smilets land"

Av de 21 reisende var vi fem brukere, fem hjelpere, fire dykkerstaffer og sju øvrige medlemmer som møtte opp på flyplassen 5. november for vår tur til Thailand. Etter femten timers flytur var vi fremme. Trøtte, bleke, men fornøyde ankom vi Jiva Resort for vårt fjorten dagers opphold på Phuket. Regntiden lakket mot slutten, og med høy luftfuktighet og over tretti grader i skyggen kunne ikke forholdene vært bedre for en vellykket tur.

De første to dagene var dykkefrie, før vi satte i gang med dykkeropplegget. Fem dagsturer med båt fordelt annenhver dag i ni dager. Alt utstyr vi ikke hadde med oss hjemmefra fikk vi leie fra South East Asia Divers sammen med båten. Hver morgen ble vi hentet ved hotellet og kjørt til brygga for å kaste loss.

Fire av brukerne var allerede sertifiserte dykkere, så det var bare Vibeke som skulle i ilden for å bli sertifisert. Som eneste kurselev klarte hun seg stålende, og besto sertifiseringen med glans. Utdelingen av dykkersertifikatet skjedde på klassisk thailandsk vis; under vann, selvfølgelig.

Det varme vannet og det strålende været var egentlig nok for å sørge for en strålende tur. Som toppen av kransekaken fikk vi se hai, skilpadder og murener. Så det sto ikke på opplevelsene. Bedre kan det nesten ikke bli.

Strålende fornøyde reiste vi tilbake til kalde Norge og julefeiring med familien, dette året med noen nye historier fra det fjerne utland. Kanskje var det en og annen julegave med i kofferten også.

Tore Frilseth

Nemo

Mye liv var å finne under havoverflaten denne turen.
Her en klovnefisk FOTO: TF.

Corals

Med motor får Daniel hjelp til å komme seg rundt under vann. Her med Tore Frilseth. FOTO: Harald Thorsen

Staben

Det er alltid noen som må yppe med staben. Her representert av Jesper E. T. FOTO: Torun Eeg