Egypt 2001
 
 
   
     
   

Egypt, Sharm El Sheik - Med terrortrusler på tur

Etter at World Trade Center ble rammet av to fly måneden før, var det en terrorbølge som passerte over planeten Tellus. I den forbindelse var det store spekulasjoner om hvor neste aksjon kom til å finne sted. Spådommene var mange, og det var få steder i verden som var ”trygge”.  Av de stedene som ble nevnt som et potensielt terrorområde var Egypt, da også blant annet Sharm El Sheik.

Norges Handikapfellesskap hadde store tvil til at denne flotte byen midt i ørkenen skulle bli rammet av noe terrorangrep etter så mye spekulasjoner om akkurat dette stedet. Vi valgte derfor å trosse alle ”eksperter”, og reise til dette potensielle terrormålet. Utrolig nok, så gikk det bra.

En større gruppe av oss reiste nedover til det som skulle vise seg å være en av de beste turene til Egypt i manns minne. På grunn av terrorspekulasjonene valgte mange å droppe denne turen til Egypt, noe som gjorde at det var færre turister, og mer plass til oss.

Dykkingen var mye bedre denne gangen da vi slapp å svømme i ”kø” med andre dykkerturister, men hadde mye bedre plass enn for et år siden, og vi fikk et mye bedre inntrykk av koraller, formasjoner og det yrende marine livet.

Det var blant annet en bruker og hans mor som ble sertifisert til Advanced Open Water Divere, og gjennomførte det med glans.

Det var en flott tur med mange flotte opplevelser og mye vannpipe. En og annen pyramide ble også observert på turen.

Sindre Busk Witzøe

Lion

Et fantastisk bilde vi ikke kunne redusere på noen måte. En skikkelig Lion fish. FOTO: Tore Frilseth

Jeetro

Det er viktig at man og så har det moro mens man dykker. Her Jesper i en velkjent salto. FOTO: Tony Martinsen

Instruksjon

Oppstigning er alltid viktig. Her passer Jirka Posejpal på at alt går riktig for seg. FOTO: Tony Martinsen