Egypt 2000
 
 
   
     
   

Egypt, Sharm El Sheik - Besøk til faraoens land

Vi var 16 deltagere som reiste første uken. Av disse var det 6 funksjonshemmede, 6 hjelpere, 4 dykkerstaffer og to vanlig betalende medlemmer.

Første dag var dykkerfri, deretter hadde vi to kursdager med dykk fra strand. Disse fungerte veldig bra, og vi fikk se bådestor og giftig fisk helt inne på grunna.

Deretter hadde vi 4 dagsturer på båt, med en hviledag i mellom. De to første dagene var kursdykk, de to siste var ”kosedykk”. Vi fikk mye bra dykking, men revene bærer dessverre preg av at dykkerindustrien er stor der nede. Vi fikk likevel sett mye fint, bl. a. noen fine Blue-spotted stingrays, havskilpadder, Lionfish, Stonefish, Dragonfish osv. Vi hadde alle dagene en veldig god lokal dykkerguide, og de tre første dagene en veldig bra båt.

Alle dykkerne ble sertifisert i HSA, og flere ble også sertifisert i PADI.

Siste uken kom flere familiemedlemmer - og totalt var vi 26 personer som hadde siste uke sammen. De siste dagene ble dykkingen organisert på eget initiativ, noe flere av deltagerne benyttet seg av. Andre igjen ble med på kamelturer og utflukter til Kairo. Også disse turene ble gjennomført på eget initiativ sammen med reiseselskapet.

Egypt sitt klima er behagelig for frosne nordboere, det var opp mot 40 grader varmt om dagen, 27 om natten og i vannet. De ansatte i reiseselskapet og på hotellet var hyggelige og hjelpsomme, men prisnivået var høyt. Arabere generelt har også en litt "aggressiv" måte å være på, som kanskje kan være litt uvant for oss nordmenn. Vi kom likevel hjem med både gull og papyrus i bagasjen i tillegg til andre typiske egyptiske suvenirer.

Vi hadde med andre ord en utbytterik tur i deilig klima, men både prisnivået og kvaliteten på undervannslivet gjør nok at vi kommer til å velge andre reisemål neste gang vi skal ha grunnkurstur.

Kathrine Storvand

Lionfish

Her ser du bilde av en flott Lion fish fra Rødehavet. FOTO: Harald Thorsen

Parrotfish

Rusty parrot fish.
FOTO: Harald Thorsen

UW

Harald Thorsen sammen med en av brukerne på denne velorganiserte turen. FOTO: Tore Frilseth